početna strana VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U NOVOM SADU
VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U NOVOM SADU
PDF Štampa

Područje Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu

Sedište Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, nalazi se u Novom Sadu, ul. Sutjeska br. 3, u zgradi pravosudnih organa.

Vršilac funkcije javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu:

Zoran Vucelja

Telefonska centrala-zgrada pravosudnih organa: 021/4876-100

Faks Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu: 021/6614949

PIB:106399498
e-mail:
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

WEB: http://www.ns.vi.jt.rs

RADNO VREME SA STRANKAMA: od 12.30h do 14.30h.
Neophodno je da se stranke, advokati i druga lica koja dolaze u tužilaštvo
najave, odnosno unapred ugovore sastanak.

 

Javno tužilaštvo je samostalni državni organ koji goni učinioce krivičnih dela i drugih kažnjivih dela i preduzima mere za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu osnovano je za područje Višeg suda u Novom Sadu, odnosno sprovođenje javnotužilačke funkcije pred ovim sudom.

Nadležnost javnog tužilaštva određuje se u skladu sa odredbama zakona koje važe za utvrđivanje stvarne nadležnosti Višeg suda u Novom Sadu (viši sud sudi za krivična dela za koja je kao glavna kazna predviđena kazna zatvora preko deset godina, sudi za krivična dela protiv Vojske Srbije, sudi u krivičnom postupku prema maloletnicima, u drugom stepenu odlučuje o žalbama na odluke osnovnih sudova...izvod iz Zakona o uređenju sudova -„Službeni glasnik RS“, br. 116/2008 od 22.12.2008. godine).

Područje suda/tužilaštva je teritorija na kojoj se prostire nadležnost suda/tužilaštva i ono, za Viši sud tj. tužilaštvo u Novom Sadu, obuhvata: Viši sud/tužilaštvo u Novom Sadu osnovano za područje Osnovnog suda/tužilaštva u Novom Sadu (teritorije opština Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Sremski Karlovci, Temerin, Titel i teritorija grada Novog Sada) i Osnovnog suda/tužilaštva u Bačkoj Palanci (teritorije opština Bač i Bačka Palanka)-Zakon o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, „Službeni glasnik RS“, br. 101/2013 od 20.11.2013. godine, primenjuje se od 01.01.2014. godine.
 
© 2010 Портал Jавног тужилаштва у Новом Садуwww.ns.vi.jt.rs .